[vc_row equal_height=“yes“ content_placement=“top“ css=“.vc_custom_1657878484250{margin-bottom: 6vh !important;}“ woodmart_css_id=“62d137c12f491″ responsive_spacing=“eyJwYXJhbV90eXBlIjoid29vZG1hcnRfcmVzcG9uc2l2ZV9zcGFjaW5nIiwic2VsZWN0b3JfaWQiOiI2MmQxMzdjMTJmNDkxIiwic2hvcnRjb2RlIjoidmNfcm93IiwiZGF0YSI6eyJ0YWJsZXQiOnt9LCJtb2JpbGUiOnt9fX0=“ mobile_bg_img_hidden=“no“ tablet_bg_img_hidden=“no“ woodmart_parallax=“0″ woodmart_gradient_switch=“no“ woodmart_box_shadow=“no“ wd_z_index=“no“ woodmart_disable_overflow=“0″ row_reverse_mobile=“0″ row_reverse_tablet=“0″][vc_column width=“2/3″ css=“.vc_custom_1494491605998{margin-bottom: 20px !important;}“][woodmart_title align=“left“ woodmart_css_id=“62d13765bf477″ title=“Тиенда Гарантира:“ title_font_size=“eyJwYXJhbV90eXBlIjoid29vZG1hcnRfcmVzcG9uc2l2ZV9zaXplIiwiY3NzX2FyZ3MiOnsiZm9udC1zaXplIjpbIiAud29vZG1hcnQtdGl0bGUtY29udGFpbmVyIl19LCJzZWxlY3Rvcl9pZCI6IjYyZDEzNzY1YmY0NzciLCJkYXRhIjp7ImRlc2t0b3AiOiIyNHB4In19″ title_line_height=“eyJwYXJhbV90eXBlIjoid29vZG1hcnRfcmVzcG9uc2l2ZV9zaXplIiwiY3NzX2FyZ3MiOnsibGluZS1oZWlnaHQiOlsiIC53b29kbWFydC10aXRsZS1jb250YWluZXIiXX0sInNlbGVjdG9yX2lkIjoiNjJkMTM3NjViZjQ3NyIsImRhdGEiOnsiZGVza3RvcCI6IjI0cHgifX0=“ responsive_spacing=“eyJwYXJhbV90eXBlIjoid29vZG1hcnRfcmVzcG9uc2l2ZV9zcGFjaW5nIiwic2VsZWN0b3JfaWQiOiI2MmQxMzc2NWJmNDc3Iiwic2hvcnRjb2RlIjoid29vZG1hcnRfdGl0bGUiLCJkYXRhIjp7InRhYmxldCI6e30sIm1vYmlsZSI6e319fQ==“ css=“.vc_custom_1657878380259{margin-bottom: 0px !important;}“ after_title=“Ние ще се погрижим да получите стоката си в отличен вид. Вашата пратка ще бъде надеждно опакована с вакуумна опаковка специално от Тиенда. Всички опаковки са безопасни.“][/vc_column][vc_column width=“1/3″ css=“.vc_custom_1494491744916{margin-bottom: 20px !important;}“ offset=“vc_hidden-xs“][/vc_column][vc_column width=“1/3″][vc_separator css=“.vc_custom_1494428989644{margin-bottom: 30px !important;}“]

Правилно съхранение на продуктите:

За да съхранявате правилно месото поставете го веднага във фризера. Вашият продукт ще е в отлично състояние, когато хладилната камерата е настроена на – 18 °С или по-ниска. За всички други стоки, моля прочетете етикета за правилното им съхранение.

[/vc_column][vc_column width=“1/3″][vc_separator css=“.vc_custom_1494428989644{margin-bottom: 30px !important;}“]

Правилно размразяване на месото:

Извадете месото от фризера , оставете месото в опаковката докато се размрази. Необходимото време за размразяване на продукта зависи от големината на парчето. Средното време за размразяване е около 4-6 часа. След като месото се размрази напълно го извадете от вакуум опаковката и го подсушете с кухненска хартия.

[/vc_column][vc_column width=“1/3″][vc_separator css=“.vc_custom_1494428989644{margin-bottom: 30px !important;}“]

Ефект от вакуум опаковката:

Вакуум опаковката ограничава достъпа на кислород до месото, която пък, от своя страна, предпазва продукта от замърсяване и развитие на вредни микроорганизми. Затова Тиенда предпоръчва да извадите месото за около 20 минути преди готвене от вакуум опаковката на свеж въздух, месото ще възстанови своя натурален цвят и естествен мирис.

[/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=“fadeIn“ css=“.vc_custom_1481481162117{margin-bottom: 6vh !important;}“][vc_column] [/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=“stretch_row“ content_placement=“bottom“ css=“.vc_custom_1664976531273{margin-bottom: 80px !important;padding-top: 80px !important;padding-bottom: 40px !important;background-color: #0357a0 !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}“ mobile_bg_img_hidden=“no“ tablet_bg_img_hidden=“no“ woodmart_parallax=“0″ woodmart_gradient_switch=“no“ row_reverse_mobile=“0″ row_reverse_tablet=“0″ woodmart_disable_overflow=“1″ wd_z_index=“no“ woodmart_css_id=“633d866fabb91″ responsive_spacing=“eyJwYXJhbV90eXBlIjoid29vZG1hcnRfcmVzcG9uc2l2ZV9zcGFjaW5nIiwic2VsZWN0b3JfaWQiOiI2MzNkODY2ZmFiYjkxIiwic2hvcnRjb2RlIjoidmNfcm93IiwiZGF0YSI6eyJ0YWJsZXQiOnt9LCJtb2JpbGUiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjYwcHgiLCJwYWRkaW5nLXRvcCI6IjYwcHgiLCJwYWRkaW5nLWJvdHRvbSI6IjIwcHgifX19″ woodmart_box_shadow=“no“][vc_column css=“.vc_custom_1629206789347{margin-bottom: 60px !important;padding-top: 0px !important;}“ mobile_bg_img_hidden=“no“ tablet_bg_img_hidden=“no“ woodmart_parallax=“0″ woodmart_sticky_column=“false“ parallax_scroll=“no“ mobile_reset_margin=“no“ tablet_reset_margin=“no“ wd_z_index=“no“ woodmart_css_id=“611bb8feabdec“ responsive_spacing=“eyJwYXJhbV90eXBlIjoid29vZG1hcnRfcmVzcG9uc2l2ZV9zcGFjaW5nIiwic2VsZWN0b3JfaWQiOiI2MTFiYjhmZWFiZGVjIiwic2hvcnRjb2RlIjoidmNfY29sdW1uIiwiZGF0YSI6eyJ0YWJsZXQiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIn0sIm1vYmlsZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAifX19″][woodmart_title font_weight=“700″ color=“white“ align=“left“ title_width=“70″ woodmart_css_id=“633d85e0dd9c3″ title=“Съвети:“ title_font_size=“eyJwYXJhbV90eXBlIjoid29vZG1hcnRfcmVzcG9uc2l2ZV9zaXplIiwiY3NzX2FyZ3MiOnsiZm9udC1zaXplIjpbIiAud29vZG1hcnQtdGl0bGUtY29udGFpbmVyIl19LCJzZWxlY3Rvcl9pZCI6IjYzM2Q4NWUwZGQ5YzMiLCJkYXRhIjp7ImRlc2t0b3AiOiI3MHB4IiwidGFibGV0IjoiMzRweCIsIm1vYmlsZSI6IjI4cHgifX0=“ css=“.vc_custom_1664976360319{margin-bottom: 0px !important;}“ title_line_height=“eyJwYXJhbV90eXBlIjoid29vZG1hcnRfcmVzcG9uc2l2ZV9zaXplIiwiY3NzX2FyZ3MiOnsibGluZS1oZWlnaHQiOlsiIC53b29kbWFydC10aXRsZS1jb250YWluZXIiXX0sInNlbGVjdG9yX2lkIjoiNjMzZDg1ZTBkZDljMyIsImRhdGEiOnsiZGVza3RvcCI6IjkwcHgiLCJ0YWJsZXQiOiI1NHB4IiwibW9iaWxlIjoiNDhweCJ9fQ==“ responsive_spacing=“eyJwYXJhbV90eXBlIjoid29vZG1hcnRfcmVzcG9uc2l2ZV9zcGFjaW5nIiwic2VsZWN0b3JfaWQiOiI2MzNkODVlMGRkOWMzIiwic2hvcnRjb2RlIjoid29vZG1hcnRfdGl0bGUiLCJkYXRhIjp7InRhYmxldCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiNDBweCJ9LCJtb2JpbGUiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjMwcHgifX19″][/vc_column][vc_column css=“.vc_custom_1657879768329{padding-top: 0px !important;}“ mobile_bg_img_hidden=“no“ tablet_bg_img_hidden=“no“ woodmart_parallax=“0″ woodmart_sticky_column=“false“ parallax_scroll=“no“ mobile_reset_margin=“no“ tablet_reset_margin=“no“ offset=“vc_col-lg-6 vc_col-md-6 vc_col-xs-12″ wd_z_index=“no“ woodmart_css_id=“62d13cd514442″ responsive_spacing=“eyJwYXJhbV90eXBlIjoid29vZG1hcnRfcmVzcG9uc2l2ZV9zcGFjaW5nIiwic2VsZWN0b3JfaWQiOiI2MmQxM2NkNTE0NDQyIiwic2hvcnRjb2RlIjoidmNfY29sdW1uIiwiZGF0YSI6eyJ0YWJsZXQiOnt9LCJtb2JpbGUiOnt9fX0=“ wd_collapsible_content_switcher=“no“ wd_column_role_offcanvas_desktop=“no“ wd_column_role_offcanvas_tablet=“no“ wd_column_role_offcanvas_mobile=“no“ wd_column_role_content_desktop=“no“ wd_column_role_content_tablet=“no“ wd_column_role_content_mobile=“no“ woodmart_box_shadow=“no“][vc_column_text woodmart_inline=“no“ text_larger=“no“]Винаги оставяйте преди готвене месото да подиша и да се аклиматизира на стайна температура, това спомага за равномерното изпичане и гарантира по-задоволителни крайни резултати.

Винаги подгрявайте съда за печене предварително, в противен случай се нарушава температурния преход и се удължава времето за готвене.

По време на печенето не отваряйте често вратата на фурната, тъй като топлината излиза, температурният баланс се нарушава и процесът на готвене се удължава. За по-лесна проверка на месото е подходяща употребата на термометър за месо.

Ако гостите ви закъсняват, можете да поддържате за известно време месото топло във фурната, но на не повече от 60ºC. В противен случай рискуването да продължи готвенето и да препечете ястието.[/vc_column_text][woodmart_image img_align=“center“ img_id=“7553″ img_size=“full“ css=“.vc_custom_1664977008874{margin-bottom: -150px !important;}“ parallax_scroll=“no“ woodmart_inline=“no“ wd_hide_on_desktop=“no“ wd_hide_on_tablet_landscape=“no“ wd_hide_on_tablet=“no“ wd_hide_on_mobile=“no“ woodmart_css_id=“633d886f16e91″ display_inline=“no“ responsive_spacing=“eyJwYXJhbV90eXBlIjoid29vZG1hcnRfcmVzcG9uc2l2ZV9zcGFjaW5nIiwic2VsZWN0b3JfaWQiOiI2MzNkODg2ZjE2ZTkxIiwic2hvcnRjb2RlIjoid29vZG1hcnRfaW1hZ2UiLCJkYXRhIjp7InRhYmxldCI6e30sIm1vYmlsZSI6e319fQ==“ woodmart_box_shadow=“no“][/vc_column][vc_column width=“1/2″ css=“.vc_custom_1657879400401{padding-top: 0px !important;}“ mobile_bg_img_hidden=“no“ tablet_bg_img_hidden=“no“ woodmart_parallax=“0″ woodmart_sticky_column=“false“ parallax_scroll=“no“ mobile_reset_margin=“no“ tablet_reset_margin=“no“ offset=“vc_hidden-sm vc_hidden-xs“ wd_z_index=“no“ woodmart_css_id=“62d13b6139eaf“ responsive_spacing=“eyJwYXJhbV90eXBlIjoid29vZG1hcnRfcmVzcG9uc2l2ZV9zcGFjaW5nIiwic2VsZWN0b3JfaWQiOiI2MmQxM2I2MTM5ZWFmIiwic2hvcnRjb2RlIjoidmNfY29sdW1uIiwiZGF0YSI6eyJ0YWJsZXQiOnt9LCJtb2JpbGUiOnt9fX0=“ wd_collapsible_content_switcher=“no“ wd_column_role_offcanvas_desktop=“no“ wd_column_role_offcanvas_tablet=“no“ wd_column_role_offcanvas_mobile=“no“ wd_column_role_content_desktop=“no“ wd_column_role_content_tablet=“no“ wd_column_role_content_mobile=“no“ woodmart_box_shadow=“no“][woodmart_image img_align=“right“ img_id=“7693″ img_size=“400×800″ css=“.vc_custom_1664976908560{margin-bottom: -150px !important;}“ parallax_scroll=“no“ woodmart_inline=“no“ wd_hide_on_desktop=“no“ wd_hide_on_tablet_landscape=“no“ wd_hide_on_tablet=“no“ wd_hide_on_mobile=“no“ woodmart_css_id=“633d87f66f175″ display_inline=“no“ responsive_spacing=“eyJwYXJhbV90eXBlIjoid29vZG1hcnRfcmVzcG9uc2l2ZV9zcGFjaW5nIiwic2VsZWN0b3JfaWQiOiI2MzNkODdmNjZmMTc1Iiwic2hvcnRjb2RlIjoid29vZG1hcnRfaW1hZ2UiLCJkYXRhIjp7InRhYmxldCI6e30sIm1vYmlsZSI6e319fQ==“ woodmart_box_shadow=“no“][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=“no“ text_larger=“no“]

Техники за готвене: 

Има няколко основни техники за готвене на месото.

Печене на тиган:

Ето и техниката за приготвянето му:

  • Нарежете месо на стекове с дебелина между 3 и 5 см.
  • Загрейте тигана на висока температурав противен случай, месото ще стане жилаво и сухо.
  • В случай че приготвяте повече от един стек наведнъж, разположете ги леко раздалечени, за да не се понижи температурата.
  • Стекът не се обръща, докато не се запечата и получи коричка.
  • Месото трябва да се остави да почине за около 5 минути преди сервиране, за да се позволи на соковете, които са били привлечени към повърхността, да се отпуснат обратно в месото.
  • Може да добавите парченце масло върху топлия стек, за да получите страхотен аромат и вкус.
  • Поръсете със сол и прясно смлян черен пипер Малдон за перфектен завършек на Вашия стек.

Плюсове: Този метод е лесен за изпълнение, бърз (само 9 минути комбинирано готвене и почивка) и пържолата е приготвена на степен от мидиъм до мидиъм реър. Ако предпочитате пържола си на грил, това вашата техника.

Запечатване на тиган и довършване във фурна: 

Ето и техника за приготвянето му:

  • Нагорещете тигана добре, добавете малко олио, като рафинирано олио от гроздови семки например, и след това поставете пържолата в тигана.
  • Загрейте за две минути, обърнете и изчакайте още две минути
  • След което прехвърлете целия тиган на фурна на 180⁰C за 2 до 5 минути.
  • След това го извадете и оставете месото да отпочине, покрито с фолио, върху дъска за рязане за 7 минути.

Плюсове: Това е традиционен метод, който е широко разпространен. Ако сте консумирали пържола в ресторант, то почти сигурно е приготвена по този начин.

Печене във фурна:

Ето и техника за приготвянето му:

  •  С този метод е добре да омазним пържолата с масло, преди да я сложим в тава.
  • Сложете стека във фурна на температура от 250⁰C за 15 до 20 минути
  • Оставете месото да почине от 5 до 10 минути почивка.

Плюсове: При така приготвената пържола се наблюдава в много по – малка степен нежелания сив пръстен и резултатът е перфектно изпечена пържола на степен мидиъм  реър, с прекрасна коричка. Самият процес на готвене е значително по-спокоен.

Характеристики на месото, при различните степени на изпичане:

Rare /Недопечено/ Вътрешната температура е 45-49 ° С . При натискане на месото с пръст: има мека структура. Месото е кърваво и соковете, които изтичат при разрязване са тъмно червени.

Medium Rare /Средно Недопечено/ Вътрешната температура е 50-52 ° С . При натискане на месото с пръст: структурата е мека и пружинираща. Месото все още е кърваво в центъра и соковете, които изтичат при разрязване са светло червени.

Medium /Средно Изпечено/ Вътрешната температура е 55-60 ° С .При натискане на месото с пръст: има еластична структура. Месото е розово в центъра.

Medium Welldone /Средно добре изпечено/ Цветът на така изпеченото месо е кафяв с леки нюанси на розово. Когато си поръчате месото приготвено по този начин, вие ще сте сигурни, че ще ядене крехко месо, което обаче няма да е сурово.

Well Done /Добре Изпечено/ Вътрешната температура е 64-71° С .При натискане на месото с пръст: има плътна и твърда структура. Месото е с равномерна структура .

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]