ADD ANYTHING HERE OR JUST REMOVE IT…

Тиенда гарантира

Ние ще се погрижим да получите стоката си в отличен вид. Вашата пратка ще бъде надеждно опакована с вакуумна опаковка специално от Тиенда. Всички опаковки са безопасни.

Правилно съхранение на продуктите

За да съхранявате правилно месото поставете го веднага във фризера. Вашият продукт ще е в отлично състояние, когато хладилната камерата е настроена на – 18 °С или по-ниска. За всички други стоки, моля прочетете етикета за правилното им съхранение.

Правилно размразяване на месото

Извадете месото от фризера , оставете месото в опаковката докато се размрази. Необходимото време за размразяване на продукта зависи от големината на парчето. Средното време за размразяване е около 4-6 часа. След като месото се размрази напълно го извадете от вакуум опаковката и го подсушете с кухненска хартия.

Ефект от вакуум опаковката

Вакуум опаковката ограничава достъпа на кислород до месото, която пък, от своя страна, предпазва продукта от замърсяване и развитие на вредни микроорганизми. Затова Тиенда предпоръчва да извадите месото за около 20 минути преди готвене от вакуум опаковката на свеж въздух, месото ще възстанови своя натурален цвят и естествен мирис.

 

Нашите съвети

Техники на готвене

Има няколко основни техники за готвене на месото.

Печете на тиган

Ето и техниката за приготвянето му:

 • Нарежете месо на стекове с дебелина между 3 и 5 см.
 • Загрейте тигана на висока температура, в противен случай, месото ще стане жилаво и сухо.
 • В случай че приготвяте повече от един стек наведнъж, разположете ги леко раздалечени, за да не се понижи температурата.
 • Стекът не се обръща, докато не се запечата и получи коричка.
 • Месото трябва да се остави да почине за около 5 минути преди сервиране, за да се позволи на соковете, които са били привлечени към повърхността, да се отпуснат обратно в месото.
 • Може да добавите парченце масло върху топлия стек, за да получите страхотен аромат и вкус.
 • Поръсете със сол и прясно смлян черен пипер Малдон за перфектен завършек на Вашия стек.
Плюсове: Този метод е лесен за изпълнение, бърз (само 9 минути комбинирано готвене и почивка) и пържолата е приготвена на степен от мидиъм до мидиъм реър. Ако предпочитате пържола си на грил, това вашата техника.

Ето и техниката за приготвянето му:

 • Нагорещете тигана добре, добавете малко олио, като рафинирано олио от гроздови семки например, и след това поставете пържолата в тигана.
 • Загрейте за две минути, обърнете и изчакайте още две минути
 • След което прехвърлете целия тиган на фурна на 180⁰C за 2 до 5 минути.
 • След това го извадете и оставете месото да отпочине, покрито с фолио, върху дъска за рязане за 7 минути.

Плюсове: Това е традиционен метод, който е широко разпространен. Ако сте консумирали пържола в ресторант, то почти сигурно е приготвена по този начин.

Ето и техниката за приготвянето му:

 • С този метод е добре да омазним пържолата с масло, преди да я сложим в тава.
 • Сложете стека във фурна на температура от 250⁰C за 15 до 20 минути
 • Оставете месото да почине от 5 до 10 минути почивка.

Плюсове: При така приготвената пържола се наблюдава в много по – малка степен нежелания сив пръстен и резултатът е перфектно изпечена пържола на степен мидиъм реър, с прекрасна коричка. Самият процес на готвене е значително по-спокоен.

Степени на изпичане

Rare /Недопечено/ Вътрешната температура е 45-49 ° С

При натискане на месото с пръст: има мека структура. Месото е кърваво и соковете, които изтичат при разрязване са тъмно червени.

Medium Rare /Средно Недопечено/ Вътрешната температура е 50-52 ° С

При натискане на месото с пръст: структурата е мека и пружинираща. Месото все още е кърваво в центъра и соковете, които изтичат при разрязване са светло червени.

Medium /Средно Изпечено/ Вътрешната температура е 55-60 ° С

Цветът на така изпеченото месо е кафяв с леки нюанси на розово. Когато си поръчате месото приготвено по този начин, вие ще сте сигурни, че ще ядене крехко месо, което обаче няма да е сурово.

Medium Welldone /Средно добре изпечено

Цветът на така изпеченото месо е кафяв с леки нюанси на розово. Когато си поръчате месото приготвено по този начин, вие ще сте сигурни, че ще ядене крехко месо, което обаче няма да е сурово.

Well Done /Добре Изпечено/

Вътрешната температура е 64-71° С .При натискане на месото с пръст: има плътна и твърда структура. Месото е с равномерна структура .

Количка
Sign in

Нямате профил?

Започнете да пишете..
Магазин
Профил
0 items Количка